Header image  
Szeged, 2011. augusztus 24-26  
 
  
ELFT
SZAB
MTA

"Sokszínű Optika" c. nyári iskola


Az évtizedes hagyományoknak megfelelően 2011-ben ismét sor kerül egy Optika Nyári Iskolára. A helyszín ez alkalommal Szeged, a szervező intézmények pedig az Eötvös Loránd Fizika Társulat Atomfizikai és Kvantumelektronikai Szakcsoportja, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Matematikai és Fizikai Szakbizottsága és az MTA Lézerfizikai és Spektroszkópiai Bizottsága.

Az iskola célja bepillantást adni az optikával kapcsolatos kutatások széles spektrumába, és lehetőséget biztosítani a fiatal kollégák számára a tudományág művelőivel való személyes találkozásra. Az előadások témái a jelenlegi kutatások homlokterébe esnek, az iskolaszerű jelleg pedig biztosítja a problémák alapos megértéséhez szükséges légkört.


 

Részletek

Dátum: 2011. augusztus 24-26.
Helyszín: Szeged, SZAB Székház: Somogyi u. 7 (térkép)

Az esemény önköltséges, a hallgatók és a doktoranduszok számára nem lesz részvételi díj sem. A résztvevőket arra kérjük, hogy étkezésről (a szerdai vacsora kivételével) és szállásről önállóan gondoskodjanak. A szervezők által jónak tartott ár/érték arányú éttermek listája megtalálható ezen a honlapon. Szállást az egyik egyetemi kollégiumban a jún. 16-ig regisztráló résztvevőknek a szervezők szívesen foglalnak, de a számlát ez esetben is a résztvevők (intézményük) nevére állítja ki a kollégium, és azt a helyszínen kell rendezni. Az iskolán elhangzott előadások nyomtatott formában nem jelennek meg, ugyanakkor ezen a honlapon elektronikusan elérhetők lesznek. A fentiekkel összhangban a hallgatók és a doktoranduszok számára részvételi díj tehát nem lesz. Ami viszont igen: színvonalas előadások és gazdag szociális program.

Szervezők:

Ádám Péter
Benedict Mihály
Czitrovszky Aladár
Földi Péter
Heiner Zsuzsanna
Hopp BélaProgram

Ajánlott éttermek

Szállással kapcsolatos információk

Regisztráció

Megjegyzés: A dolgok túlbonyolítását elkerülendő, a szállásfoglalást kérő emailt egyben regisztrációnak is tekintjük.


 

fs oszcillátor

KÖRLEVELEK:
 
első körlevél