A 2017. évi, Ketskeméty István emlékére rendezett versennyel kapcsolatos anyagok:

- Felhívás
- 1.forduló feladatai
- 2.forduló feladatai
- 3.forduló feladatai
- Eredményhirdetés


A „Játsszunk fizikát!” Ketskeméty István emlékére rendezett háromfordulós kísérletes verseny eredményhirdetése 2017. április 21-én (pénteken) 15 órakor lesz az SZTE Fizikai Intézetének Budó Ágoston tantermében (Szeged, Dóm tér 9. I. emelet). A programon Dr. Farkas Zsuzsanna főiskolai tanár előadása után a legsikeresebb versenyzők mutatják be a feladatok megoldását.
A rendezvényre szívesen látnak minden versenyzőt és érdeklődőt a szervezők.Játsszunk fizikát! 2017.

 

 

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem 3 fordulós versenyt hirdet fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára.

2017-ban 18. alkalommal hirdetünk kísérletes versenyt. Ebben az évben Ketskeméty Istvánra, egyetemi oktatóra, kutatóra, a szegedi lézerfizikai kutatások elindítójára emlékezünk születésének 90, halálának 10 éves évfordulóján. A verseny arra igyekszik ösztönözni az általános és a középiskolás diákokat, hogy fedezzenek fel érdekességeket a körülöttük lévő világban. Három héten keresztül, hetenként három megoldandó kísérleti feladatot közlünk. A résztvevőknek a feladatok megoldásait, a kísérletek körülményeit, az azokból származó tapasztalatokat és a jelenségek magyarázatait kell elküldeniük, kísérletenként legfeljebb 1-1 A/4 oldalnyi terjedelemben. A megoldásokat jól érthetően, pontosan kell megfogalmazni. A saját készítésű eszközök rajzai, fotói segítik a megoldások értékelését. A kísérleti feladatok szövege mellett Ketskeméty István munkásságával kapcsolatos kérdés is található. Egy kis kutatómunkával a feltett kérdésekre is válaszolni tudnak a versenyzők.

  A megoldásokat (egyéni és csapat (maximális létszám 3 fő)) név, cím, telefonszám, életkor, osztály és az iskola nevének feltüntetésével várják a szervezők postai úton, vagy elektronikusan. Csak azokat a megoldásokat fogadjuk el, amelyekhez tartozik szöveges leírás, jegyzőkönyv, jelenség-értelmezés is. Az elektronikusan küldött megoldásokat pdf-formátumban kérjük küldeni. Az egyes fájlok nevében szerepeljen a beküldő neve és a forduló száma. A borítékon, vagy az elektronikus küldemény tárgy mezőjében szerepeljen: Játsszunk fizikát!

   A legötletesebb és legszorgalmasabb beküldők jutalomban részesülnek, és bemutathatják kísérleteiket várhatóan 2017. április 21-én délután 3 órakor az ünnepélyes eredményhirdetésen az SZTE Budó Ágoston tantermében.

Feladatok megjelenése a honlapon:

I. forduló: 2017. február 10.

II. forduló: 2017. február 24.

III. forduló: 2017. március 10.

Internetes elérhetőség: www.physx.u-szeged.hu/modszertan

E-mail: kopasz.kata@gmail.com