címer  
  Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Fizikus Tanszékcsoport
 
 English version
 
 
 


Középiskolások számára 

 

A fizika egyetemi szintű oktatása a kolozsvári Magyar Királyi Ferencz József Tudományegyetem Szegedre településével (1921) indult, amikor nemzetközi hírű tudósok kerültek Szegedre. Az általuk megalapozott szegedi fizikai iskola ma is sok szeretettel várja a fizikával kapcsolatos tudományok iránt érdeklődőket.
A szegedi fizika története bővebben...


A többciklusú képzésről

Az Európai Unióhoz történő csatlakozással együtt megkezdődött a felsőoktatási rendszerek uniós összehangolása is. Az egységes Európában a felsőoktatás többciklusú lesz. Az első szint az alapdiploma megszerzése. Az angolszász hagyományoknak megfelelően szokás ezt BSc -képzésnek, Bachelor fokozatnak is nevezni. Fizika alapszakon a képzés 6 félév.
A fizika alapszakról
A szakirányokról

A szakirányos hallgatók alapdiplomája a szakirányú végzettséget tanúsító betétlappal egészül ki. A kutató és tanári szakirányok amellett, hogy a speciális ismeretanyag átadásával segítik a képzésből kilépő hallgatók elhelyezkedését, fizikából megalapozzák a különböző mesterszakok képzését.

A mesterképzés (MSc-képzés, master-fokozat) során a hallgatók tudományos igényű ismereteket szereznek a fizika és alkalmazásai területén. A kétéves MSc képzés végén - sikeres záróvizsga esetén - a hallgatók mester szintű diplomát kapnak.


Pályázatok, versenyek


 
 
 
HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

 

 

Utolsó frissítés: 2010. jan. 5.